Cepilniki drv ROBUST

Podjetje ROBUST d.o.o. iz Arje vasi je proizvajalec hidravličnih cepilnikov drv Robust in univerzalnih drobilnikov Robust. Hidravlični cepilniki zagotavljajo učinkovito, hitro in varno pripravo lesa za kurjavo. Univerzalni drobilniki pa omogočajo enostavno, ekonomično in učinkovito drobljenje različnega lesa, lesenih ostankov, palet (vključno z žeblji in sponkami), ivernih plošč, furnirjev, MDF-plošč, kartonaže, različne plastike in podobnih materialov (npr. starih lesenih oken z okovji).

Prednosti, ki jih izpostavljajo pri hidravličnih cepilnikih Robust, so med drugimi majhne dimenzije cepilnika v transportnem položaju, mehanski dvig in patentiran mehanizem dvižnega loka za enostavno in zanesljivo dvigovanje večjih in težjih cepljencev, patentiran mehani- zem gibljive ročke za pridržanje cepljenca, zanesljivo in togo fiksiranje cilindra v delovnem položaju z enostavnim privitjem dveh krilatih matic brez orodja, nastavitev hoda sekire za optimalno prilagoditev različnim dolžinam cepljencev, sesalni filter, ki preprečuje, da bi možne nečistoče v olju prišle v črpalko ali druge komponente hidravličnega sistema, ter specialni hidravlični ventil in hitro vračanje sekire, kar omogoča visok izkoristek.

V ponudbi so hidravlični cepilniki drv z nazivno močjo od 13 do 25 ton lastne zasnove in razvoja. Na voljo so cepilniki s kardanskim, električnim ali kombiniranim pogonom. Imajo tudi cepilnik na prikolici s pogonom na bencinski motor, kar omogoča neodvisno delo na različnih lokacijah. Cepilniki drv Robust se ponašajo s kakovostno izdelavo ter modularno zasnovo, kar pomeni, da lahko kupec izbira med številnimi možnostmi izvedb in svoj cepilnik prilagodi lastnim željam in potrebam. Možnost je izbirati med aluminijasto ali litoželezno črpalko, dvohitrostnim ali maxispeed ventilom, standardnim ali podaljšanim hodom cilindra. Novost so tudi nosilci in odlagalna mesta za motorno žago, ročke za gorivo, sekiro in cepin ter klešč za vitel.

Dvostransko delujoči cepilni stroj ROBUST 600 je namenjen cepljenju nažagane hlodovine do 550 mm dolžine in premera 600 mm in omogoča visoko produktivno cepljenje nažagane hlodovine različnih premerov in dolžin istočasno ter brez prilagajanja stroja. Podjetje je za ROBUST 600 med drugim, poleg Zlate medalje AGRA ter zlatega in srebrnega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije, prejelo tudi prestižno nagrado Najpodjetniška ideja 2016.

Več informacij o posameznem cepilniku in drobilniku lahko dobite na njihovih spletnih straneh www.cepilnik.si in www. drobilnik.si ali na sedežu podjetja Robust v Arji vasi (poslovna cona Arnovski gozd), kjer lahko drobilnik preizkusite s svojim materialom. Nudijo tudi možnost najema cepilnikov in drobilnikov, za kar pokličite na 03 703 8823 za cepilnike in 03 703 8796 za drobilnike ter se dogovorite.Slika je last podjetja Robust d.o.o. (ROBUST_600_4.png) Celoten članek si oglejte v  prilogi Gozd in obnovljivi viri 4/2016, ki je del revije Kmetovalec in jo lahko naročite na Kmetijski založbi, www.kmetovalec.si.