Novosti podjetja Robust iz Arje vasi

Letos je podjetje Robust d.o.o. iz Arje vasi predstavilo razširjeno paleto gozdarske opreme. Prodajnemu programu, ki obsega linijo drobilnikov, ovijalcev, transportnih zabojnikov in hidravličnih cepilnikov drv, se je družini cepilnikov pridružil nov 13-tonski cepilnik na bencinski motor ROBUST R13B. Novost je tudi nadgradnja dvostransko delujočega cepilnika Robust 600.

Cepilnik Robust 600

Dvostransko delujoči cepilni stroj Robust 600, ki je namenjen cepljenju nažagane hlodovine do 570 mm dolžine in do premera 800 mm, je med drugim poleg Zlate medalje AGRA ter zlatega in srebrnega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije prejel tudi prestižno nagrado Naj podjetniška ideja. Robust 600 omogoča visoko produktivno cepljenje nažagane hlodovine zgoraj omenjenih premerov in dolžin. Cepljenje se izvaja obojestransko in brez prilagajanja stroja. Nalaganje razžagane hlodovine se izvaja preko dvižne mize, s pomočjo katere delavec ročno potisne hlodovino med potisno konstrukcijo in cepilne nože. Ob aktivaciji ročic začne potisna konstrukcija cepiti (levo in desno). Cepljenjce odvajamo na levo in desno stran, kjer jih prestrežemo s transportno paleto. Transportna površina ima na koncu izsek z integriranimi jeklenimi palicami, ki omogoča izločitev manjših trsk. Rezultat so kompaktno pakirana drva v mrežastih vrečah, kar občutno pospeši proces sušenja drv.Dvostranski cepilni stroj Robust 600
Potisna konstrukcija in cepilni noži R600


Cepilnik drv Robust R13B

Letošnja novost je cepilnik drv Robust R13B ali, drugače povedano, stacionarni 13-tonski cepilnik s pogonom na bencinski motor. Le-ta omogoča neodvisno delo na terenu brez elektrike ali traktorskega pogona. Prednost cepilnika R13B je varčen Honda GX270 motor, ki uporabniku omogoča 7 ur nemotenega dela. Prednosti novega cepilnika so še sledeče:

  • majhne dimenzije cepilnika v transportnem položaju,
  • mehanski dvig in patentiran mehanizem dvižnega loka za enostavno in zanesljivo dvigovanje večjih in težjih cepljencev,
  • patentiran mehanizem gibljive ročke za pridržanje cepljenca,
  • zanesljivo in togo fiksiranje cilindra v delovnem položaju z enostavnim privitjem dveh krilastih matic brez orodja,
  • nastvitev hoda sekire za optimalno prilagoditev različnim dolžinam cepljencev,
  • sesalni filter, ki preprečuje, da bi možne nečistoče v olju prišle v črpalko ali druge komponente hidravličnega sistema, ter specialni hidravlični ventil,
  • hitro vračanje sekire, kar omogoča visoko produktivnost.


Cepilnik drv Robust R13B

Navodila za uporabo vedno z ROBUST cepilnikom

Posebnost cepilnikov drv Robust je tako imenovana NFC nalepka, s katero so opremljeni vsi cepilniki. Ta omogoča uporabniku dostop do navodil za delo, video vsebin in kontaktov podjetja preko spletne aplikacije pred ali med delom s cepilnikom.

Lastna proizvodnja gozdarske opreme

Poudariti je potrebno, da proizvodnja cepilnikov ROBUST poteka z lastnimi stroji, lastnimi finančinimi sredstvi in lastno montažo. Vsak izdelan gozdarski proizvod podjetja Robust d.o.o je pred dostavo k stranki pretestiran in tovarniško nastavljen. Širok nabor opcijske opreme postavljajo kupčeve želje na najvišjo mesto. Celoten proces od prejema naročila do končne dostave potrjuje ISO 9001 standard, ki ga redno obnavljajo.

Za vse proizvode podjetje Robust d.o.o. zagotavlja tudi dostavo na dom. Da smo prepričani v našo kakovost, potrjuje dvoletna garancija z možnostjo podaljšanja. Zagotovljen je servis in rezervni deli.