Premierna izvedba helikopterskega spravila lesa v Sloveniji

Premierna izvedba helikopterskega spravila lesa v Sloveniji

26.03.2025

Uporaba helikopterjev v gozdarstvu v tujini ni novost. Že več desetletij se uporabljajo na področjih: (1) nadzora in monitoringa gozdov, (2) gašenja gozdnih požarov, (3) pogozdovalnih del, (4) aplikaciji fitofarmacevtskih sredstev za namen varstva gozdov in (5) zračnega - helikopterskega spravila. S prispevkom želimo podati ključne informacije, ki spremljajo slednje področje - helikoptersko spravilo.

Članek je avtorsko zaščiten ..

Preberi članek

Matevž Triplat, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
dr. Jaša Saražin, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Peter Smolnikar, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Gašper Ogrin, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
dr. Nike Krajnc, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko

Sorodne vsebine:

Novice

Interaktivni priročnik za podporo lastniku ob investiciji v omrežje gozdnih prometnic 08.10.2025

Interaktivni priročnik za podporo lastniku ob investiciji v omrežje gozdnih prometnic

Na zaključni konferenci projekta TehGozd smo med drugim predstavili tudi spletno orodje za podporo lastniku ob investiciji v omrežje gozdnih prometnic.

Več ...
Zaključni posvet ciljno–raziskovalnega projekta TEHGOZD 06.10.2025

Zaključni posvet ciljno–raziskovalnega projekta TEHGOZD

V torek, 30. septembra 2025, smo sodelavci Gozdarskega inštituta Slovenije, kot vodilni partnerji ciljno–raziskovalnega projekta z naslovom »Načrtovanje tehnologij in presoja kakovosti izvajanja de...

Več ...
Testirali smo pelete, dostopne na slovenskem trgu 30.09.2025

Testirali smo pelete, dostopne na slovenskem trgu

Letos (2025) je potekal že deseti test kakovosti lesnih peletov, dostopnih na slovenskem trgu. V analize, ki smo jih opravili v Laboratoriju za lesno biomaso na Gozdarskem inštitutu Slovenije, je b...

Več ...
  • © 2021 Gozdarski inštitut Slovenije
  • ISSN 2591-2127