Loading…

Varnost

Ciljna skupina
Področja
05.09.2022

Težave na trgu lesnih peletov v času vojne v Ukrajini

Evropa se v zadnjih štirih mesecih sooča s pomankanjem peletov na trgu.

Več ...
22.08.2022

Nova serija rezalno-cepilnih strojev Krpan

Pri podjetju PIŠEK – Vitli KRPAN d.o.o. so na novo razvili serijo rezalno-cepilnih strojev. Na trg prihajajo z oznako CS 4218, modularno zasnovo in tremi različnimi načini krmiljenja funkcij stroja. Uporabili so izkušnje dosedanjega razvoja, mnenja uporabnikov ter zadnja dognanja strojegradnje in industrijskega oblikovanja. Minulo zimo smo z izvedb...

Več ...
20.06.2022

Trg lesnih peletov v Sloveniji v letu 2021

Proizvodnjo peletov v Sloveniji spremljamo že od leta 2010 in podatki kažejo, da le ta narašča. V maju 2022 smo na Gozdarskem inštitutu Slovenije ponovno opravili raziskavo med slovenskimi proizvajalci lesnih peletov.

Več ...
30.05.2022

New Hollandova plinska alternativa - T6 180 Methane Power

Iskanje alternativ fosilnim gorivom za pogon mobilnih strojev traja že kar nekaj časa in gre v različnih smereh. Tudi v skupini CNH International oz. pri New Hollandu, kjer pa so najdlje z zamenjavo dizel goriva s plinom, z metanom. New Holland Methane Power Concept je bi prvi zmagovalec oz. nosilec naslova Trajnostni traktor leta (Sustainable Toty...

Več ...
23.05.2022

Do konca aprila že 31 nezgod in 7 mrtvih

Pregled nezgod pri delu v gozdu v letu 2022 Nezgode pri delu v gozdu v Sloveniji so še vedno preveč pogoste, mnogokrat pa tudi težke ali smrtne. Od začetka januarja do konca aprila se je zgodilo vsaj 31 nezgod pri delu v gozdu, od tega jih je bilo 7 s smrtnim izidom.

Več ...
16.05.2022

Nezgode v kmetijstvu in gozdarstvu v letu 2021

20 mrtvih in veliko poškodovanih

Leto 2021 je bilo na področju varnosti in zdravja pri delu v kmetijstvu in gozdarstvu v Sloveniji spet slabše od predhodnega leta 2022. Skupaj je umrlo 20 ljudi, kar je 5 več kot v letu 2020, oz. trije manj kot v letu 2019, veliko pa je bilo tudi poškodovanih. Iz podatkov, ki jih na o...

Več ...
  • © 2021 Gozdarski inštitut Slovenije
  • ISSN 2591-2127