Povečana proizvodnja in zmanjšana poraba okroglega lesa za industrijsko predelavo v letu 2023

Povečana proizvodnja in zmanjšana poraba okroglega lesa za industrijsko predelavo v letu 2023

28.05.2024

Bilance tokov gozdnih lesnih sortimentov so pomembne za prikaz stanja gozdno-lesnega sektorja v državi ter nakazujejo možnosti njegovega nadaljnjega razvoja. V prispevku prikazujemo strukturo proizvodnje gozdnih lesnih sortimentov po namenu rabe za leto 2023, značilnosti zunanjetrgovinske menjave z gozdnimi lesnimi sortimenti ter strukturo bilančne porabe le teh. Predstavljamo tudi pogled direktorja Združenja lesne in pohištvene industrije, g. Milavca, na stanje in značilnosti poslovanja primarne lesnopredelovalne panoge v letu 2023 in 2024.

Članek je avtorsko zaščiten ..

Preberi članek

Špela Ščap, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Avtor poglavja `Pogled predstavnika Združenja lesne in pohištvene industrije na poslovanje lesnopredelovalne panoge`: Igor Milavec, GZS, Združenje lesne in pohištvene industrije

Sorodne vsebine:

Novice

Tokovi okroglega lesa v Sloveniji v letu 2024 18.11.2025

Tokovi okroglega lesa v Sloveniji v letu 2024

Analize tokov okroglega lesa so ključno orodje za spremljanje in razumevanje stanja gozdno-lesnega sektorja v državi ter so pomemben vir informacij pri oblikovanju sektorskih politik. Na Gozdarskem...

Več ...
Posek v slovenskih gozdovih v letu 2024 11.11.2025

Posek v slovenskih gozdovih v letu 2024

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) vodi in vzdržuje podatkovne zbirke o gozdovih in upravljanju z njimi. Med temi podatki so tudi podatki o posekanih drevesih po izdanih in prevzetih odločbah o posek...

Več ...
Zaključno srečanje mednarodnega programa ambasadork v gozdarstvu 04.11.2025

Zaključno srečanje mednarodnega programa ambasadork v gozdarstvu

Med 21. in 22. oktobrom 2025 je v Zagrebu potekalo dvodnevno zaključno usposabljanje za ambasadorke v gozdarstvu. Gozdarke iz desetih evropskih držav (Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Bosna i...

Več ...
  • © 2021 Gozdarski inštitut Slovenije
  • ISSN 2591-2127