Povečana proizvodnja in zmanjšana poraba okroglega lesa za industrijsko predelavo v letu 2023

Povečana proizvodnja in zmanjšana poraba okroglega lesa za industrijsko predelavo v letu 2023

28.05.2024

Bilance tokov gozdnih lesnih sortimentov so pomembne za prikaz stanja gozdno-lesnega sektorja v državi ter nakazujejo možnosti njegovega nadaljnjega razvoja. V prispevku prikazujemo strukturo proizvodnje gozdnih lesnih sortimentov po namenu rabe za leto 2023, značilnosti zunanjetrgovinske menjave z gozdnimi lesnimi sortimenti ter strukturo bilančne porabe le teh. Predstavljamo tudi pogled direktorja Združenja lesne in pohištvene industrije, g. Milavca, na stanje in značilnosti poslovanja primarne lesnopredelovalne panoge v letu 2023 in 2024.

Članek je avtorsko zaščiten ..

Preberi članek

Špela Ščap, Gozdarski inštitut Slovenije, Oddelek za gozdno tehniko in ekonomiko
Avtor poglavja `Pogled predstavnika Združenja lesne in pohištvene industrije na poslovanje lesnopredelovalne panoge`: Igor Milavec, GZS, Združenje lesne in pohištvene industrije

Sorodne vsebine:

Novice

Analiza kakovosti drv na slovenskem trgu 15.09.2025

Analiza kakovosti drv na slovenskem trgu

V Sloveniji je lesna biomasa še vedno široko uporabljana za energetske namene in predstavlja ključni vir energije za izpolnjevanje potreb po toploti v gospodinjstvih. Ravno polovico porabljene ener...

Več ...
Heliskid – modul za gašenje požarov na nedostopnih gorskih predelih 28.08.2025

Heliskid – modul za gašenje požarov na nedostopnih gorskih predelih

Na letošnjem tečaju varstva pred požari v naravnem okolju Forest camp (Saražin in Ogrin, 2025) nam je bil med drugim predstavljen modul za gašenje požarov na nedostopnih gorskih predelih Heliskid š...

Več ...
Zbirka primerov dobrih praks karierne orientacije v gozdarstvu 20.08.2025

Zbirka primerov dobrih praks karierne orientacije v gozdarstvu

Gozdarstvo ostaja sektor, kjer so ženske, tako v izobraževanju, usposabljanju in zaposlovanju, še vedno manj zastopane kot moški. Projekt Fem2forests (Inovativne poti za učinkovito vključevanje dek...

Več ...
  • © 2021 Gozdarski inštitut Slovenije
  • ISSN 2591-2127